Yoga i Bergshamra

Det blir yoga!

Nu är problemen lösta i lokalen och vi kan yoga onsdag 9 november, 2022 kl. 18.30.

Anmälan görs till info@praktiskstresshantering.se

Pris: 150 kr som betalas in på bankgiro 102-4215 (Jobbarkompisar i Sverige AB) senast till 8 november. Kom ihåg att skriva ditt namn. Du får ett kvitto som jag tar med till yogan.

Därefter om du bestämmer dig för att fortsätta faktureras du resterande gånger för höstterminen.

Var? Jo, ingång från Björnstigen, en halvtrappa ner under pizzabutiken vid Ekorrstigen 3. Alldeles vid korsningen Björnstigen och Mårdstigen.

Varmt välkommen!

foto-entre-yoga-i-bergshamra-solna
ikon-upplev-prova-pa

Upplev själv vad yogan gör för dig. Bygg upp din inre stabilitet för att bättre hantera livet eller när stressvågen sköljer över dig. Yogan förbättrar tålamod, koncentration, fokus, andning, sömn, blodtryck, ryggproblematik med mera.

Du behöver inte ha yogat tidigare. Det finns ingen prestation, passet utförs efter din bästa förmåga, du lyssnar in dig själv. Inga speciella kläder krävs annat än att du ska kunna röra dig och andas fritt. Tänk på att inte äta en stor måltid innan då vi andas mycket.

OBS: Kom ihåg att ta med egen yogamatta och eventuellt en liten filt. En mindre kudde kan hjälpa till att nå en avslappnad rygg. Jag visar.

Bra att tänka på

Det är några saker att tänka på inför ett yoga pass. Vi kommer att andas mycket och då är det bra om du inte äter en allt för stor måltid 2 timmar innan passet börjar. En frukt innan passet funkar bra. Ta gärna med vatten.

Vi rör oss i enkla och dynamiska rörelser och då är det bra med kläder som inte sitter åt. Vi arbetar med slutna ögon så det är inte viktigt hur kläderna ser ut utan det är tonvikt på möjligheten att röra sig i kläderna.

OBS: Ta med egen yogamatta, eventuellt en filt och en mindre kudde att kila in under rumpan och underlaget för att ryggen ska slappna av. Jag kommer att gå igenom allt innan passet.

Andning är livsviktigt

ett-tecknad-ansikte-som-beskriver-det-langa-djupa-andetaget

Inom MediYoga och Kundaliniyoga ingår olika andningstekniker och det långa djupa andetaget används genom hela passet.

Andningen är A och O. Många lider i dag av återhållsam andning ofta på grund av stress. I yogapassen lär du dig att ta tillbaka din andning utifrån dina förutsättningar. Allt handlar om att du lyssnar in dig själv.

Du behöver inte vara vig

ikon-knoppen-behover-landa-i-kroppen-vid-stress-copyright-praktisk-stresshantering

Ett yogapass består av andning, enkla och dynamiska rörelser och passet avslutas alltid med meditation. Vi arbetar med slutna ögon för att bättre lyssna in oss själva. Fokus på dig.

Under passet lyssnar du in din kropp, det får aldrig göra ont eller upplevas obehagligt i en rörelse eller i andningen. Då lyssnar du in  – knoppen i kroppen. Och det viktigaste av allt är att det finns ingen prestation under yogapasset – du gör efter din bästa förmåga. 

Är meditation för alla?

ikon-mediyoga-yogamatta-yogafigur

Alla pass avslutas med meditation. Det finns en mängd olika meditationer: mudra (finger), mantra (ord) och andningsmeditationer.

I början vid meditation  upplever många att tankar snurrar, svårt att fokusera, det kliar här och där – det är helt ok. Det är distraktioner. Ju mer du över meditation desto enklare blir det att vara i meditation.