Om företaget och mig

win–win

Som företagsekonom vill jag gärna räkna allt i kronor men en människas hälsa och livskvalité är ovärderligt. Helare människor är ett mål som blir win–win för individen, arbetsgivare och samhälle.

Hela människan

För mig är det självklart att arbeta för och med hela människan; kropp, själ och det existensiella som även innefattar andliga tankar. Allt fler funderar över det existensiella; vad är viktigt i livet för att fungera och må bra. Vad som är viktigt i livet varierar från människa till människa, vilket är bra tänker jag.

Känslor

Vårt samhälle baseras till stor del på vetenskap medan den känsliga och subtila verkligheten är mer ifrågasatt. Ändå är känslor en viktig del av att vara människa, och är ett språk i sig som bidrar till gränser och en möjlighet att ta bra beslut. Att fråntas rätten att ha känslor kan bli helt fel.

Livskvalité

Min förhoppning är att sprida livskvalité med de tjänster, tänk och övningar som jag själv funnit enkla, praktiska och välgörande för att stärka min inre stabilitet på kort och lång sikt.

Meningsfullhet

Ibland kan livet upplevas som ett halvfullt glas och i bland mer halvtomt. De halvtomma dagarna i mitt liv har verkligen visat mig hur enormt viktigt det är att ge vardagen en mening som lägger grunden för livskvalitét.

Högkänslig

Det grundläggande med att existera är att få vara den man är tänkt att vara. Själv insåg jag för ett antal år sedan hur högkänslig (highly sensitiv person, HSP) jag är.

Kunskap

Kunskapen om högkänslighet blev verkligen en läkning och inte minst en acceptans för min känslighet som tyvärr legat mig i fatet fram till den dagen.

Tillit

Det blev ett viktigt steg tillbaka till tilliten till mig själv som jag under ett antal år hade tappat bort. I dag vet jag att lita på min intuition och vad jag uppfattar omkring mig.

Podcast och blogg

Lyssna gärna på podcasten eller läs bloggen I samklang med livet. Här får du veta mer om mig och hur jag ser på livet. 

Hjärtefrågor

SVEDA–, VÄRK– OCH BRÄNNKÄRRING

Rädslan för att bli dömd som sveda–, värk– och brännkärring (SVBK), neurotiker, inbillningssjuk, klen i nerverna och lat är stor.

Det kan vara en risk att att samhället inte tar personlighetsdraget högkänslighet på allvar eller kvinnor utifrån de attityder som finns gentemot symtombaserade diagnoser kultursjuka, kvinnors sjukdomar och igenkänningseffekt via media.

Våga välja vila

Att lyfta befintlig och väl verifierad forskning om vikten av återhämtning i samband med svår stress och utmattning för de som faktiskt behöver. Många hamnar i kläm när socialförsäkringen utnyttjas felaktigt. 

Av egen erfarenhet vet jag betydelsen av vila för att komma tillbaka till ett produktivt liv. Min fasta övertygelse är att de flesta människor vill äga hälsa och bidra till sitt eget uppehälle.

 

Varje människa är unik

”Det är stor skillnad på människor när det gäller i vlken grad deras nervsystem påverkas – trots att de är utsatta för samma situation och samma stimulering.”

(Aron 2013).

”Precis som du inte borde försöka bota ögon utan huvud, eller ett huvud utan kropp, så bör du inte behandla en kropp utan själ”.

(Sokrates 469 f. Kr. – 399 f. Kr. och Aristoteles 384 f. Kr. – 399 f. Kr.)

Utgivna böcker

Omslaget till kurslitteraturen En kurs i praktisk stresshantering skriven av Ingrid Lindh och utgiven i eget förlag Den fria viljan 2015.

En kurs i praktisk stresshantering

Boken är utgiven år 2015 i eget förlag. Pocketformatet valdes av en anledning, att den lätt skulle få plats i handväskan eller portföljen och därmed lätt till hands vid stress eller dryga tankespår.

Ett bokomslag, Är högkäsnlighet en kameleont i sjukfrånvaron av Ingrid Lindh, 2019. En bok om utmattning, högkänslighet och det svenska sjukförsäkringssystemet.

Är högkänslighet en kameleont i sjukfrånvaron

Forskningsstudien är utgiven våren 2019 i eget förlag, Den fria viljan. Det är en stor glädje att den gjorts tillgänglig som en talbok efter önskemål av personer med läsproblematik av olika slag.