Behöver du någon som bara lyssnar…

som tar dig och din historia på allvar

Ikon-lankar-akut-stresshanteringsovningar-copyright-praktisk-stresshantering

Det är livsviktigt att bli lyssnad på

Att bli lyssnad på kan vara den hårfina skillnaden mellan läkning och trauma. Tystnad från omgivningen (relationer, arbetsplatsen, familj) kan bidra till ohälsa och trauma. Tystnaden kan ha olika orsaker exempelivs en maktlöshet, svårt att ta in och avsaknad av egen erfarenhet. Det behöver inte vara avsiktligt.

Därför finns ett värde i att bolla med någon som är objektiv och som kanske delar en erfarenhet utan att för den skull framhäva den. Men det bidrar till att ta dig på allvar. Någon som bara lyssnar. Med det kan man komma rätt långt.

Behöver du ett bollplank, tips, eller få hjälp med en personlig strategi, då är ett vägledande samtal ett steg på vägen.

Hopp är livsviktigt

Vår omvärld är lite som havet gungar just nu och vardagen kan bli överväldigande och tung.

foto-lekande-barn-symboliserar-hur-viktigt-det-ar-med-livsgladje-copyright-praktisk-stresshantering

Livslust & Glädje

Att hitta tillbaka till livslust via glädje är av största vikt för att återfå och behålla hälsan. Ett gott skratt föränger livet heter det.

Låt Friskvårdaportalen bli din sparringpartner och kicka igång livslusten och glädjen i dig. Kreativitet och livsglädje är livsviktigt.

foto-topp-himalaya-nepal-2019-copyright-praktisk-stresshantering

Hopp & Drömmar

Det finns ett talesätt att hoppet är det sista som lämnar människan. När man gett upp sina drömmar är det lätt att också släppa taget om hoppet.

Hoppet är livsviktigt. Ta tillbaka hopp och initiativ i ditt liv, låt Friskvårdaportalen inspirera. Bara du själv kan tända din gnista, ditt ljus. Börja andas.

foto-ingrid-dyker-syrgas-symboliserar-narvaro-i-stunden-foto-copyright-praktisk-stresshantering

Tillit & Självkänsla

När du kan kontrollera det du kan kontrollera och accepterar det du inte kan kontrollera eller påverka, då är det en enklare tillvaro.

Det blir som att stänga ute allt brus runt dig och du hör dig själv bättre. Då kan du påbörja en acceptans, så här är det just nu och utifrån acceptansen hantera situationen och agera vid behov.