Hopp & mening i livet

Livsviktigt

Min pitch

win-win-samhalle-arbetsliv-manniskan

”Som företagsekonom vill jag gärna räkna allt i kronor men en människas hälsa och livskvalité är ovärderlig. Ett synsätt som blir win–win för individen, arbetsgivare och samhälle. Hela människor”.

För mig är det självklart att arbeta för och med hela människan; kropp, själ och det existensiella som även innefattar andliga tankar. Allt fler funderar över det existensiella; vad är viktigt i livet för att fungera och må bra.

Det grundläggande med att existera är att få vara den man är tänkt att vara. För mig har det varit en inre kamp att acceptera min högkänslighet som en stor del av samhället tycket är humbug i mångt och mycket.  I stället har jag varit övertydlig med min vetenskapliga förståelse för att passa in, jag har redan känt mig udda genom livet så det räcker. Självklart har jag varit kritisk, det ingår i det vetenskapliga perspektivet. Det är sunt att vara kritisk.

I dag har jag försonats med min högkänsliga sida och slutat skämmas för mitt andliga inre liv och tankar som alltid varit en del av att vara jag och som varit till min hjälp många gånger. Mina inre upplevelser sedan barndomen har jag alltid tänkt på som någon form av logik som alla uppfattar. Det är sant för mig men inget jag vill påtvinga någon annan. I stället hoppas jag att andligheten som jag ser den uppfattas som sunt förnuft i möten och tjänster med en touch av humor. Andlighet i vardagen.

Tack vare kunskapen om högkänsligheten fattar jag bättre beslut för mig själv och jag har fått argument för att stå upp för mina behov ur ett stressperspektiv.

I bland kan livet upplevas som ett halvfullt glas och i bland mer halvtomt. De halvtomma dagarna i mitt liv har verkligen visat mig hur enormt viktigt det är med ett hopp och en mening i vardagen och när livet brutalt knackar på dörren. Hopp och mening i livet lägger grund för  livskvalitét.

Ingrid Lindh

Ikon-lankar-akut-stresshanteringsovningar-copyright-praktisk-stresshantering

Utgivna böcker

En kurs i praktisk stresshantering

Boken är utgiven år 2015 i eget förlag. Pocketformatet valdes av en anledning, att den lätt skulle få plats i handväskan eller portföljen och därmed lätt till hands vid stress eller dryga tankespår.

Är högkänslighet en kameleont i sjukfrånvaron?

Forskningsstudien är utgiven våren 2019 i eget förlag. Det är en stor glädje att den gjorts tillgänglig som en talbok efter önskemål av personer med olika läsproblematik.

Hjärtefrågor att driva

”Precis som du inte borde försöka bota ögon utan huvud, eller ett huvud utan kropp, så bör du inte behandla en kropp utan själ”.

Sokrates (469 f. Kr. – 399 f. Kr.) och Aristoteles (384 f. Kr. – 399 f. Kr.)

Hela människan var till och med självklart för Sokrates och Aristoteles som levde för över två tusen år sedan. Den Österländska traditionens arv sträcker sig ännu längre tillbaka i tiden, minst 5000 år.

De gamla yogisarna förstod  hela människan, även vårt universiella sammanhang. På den tiden fanns inte vetenskapen i dess mening som det gör i dag.

Forskning för att kartlägga vår tids stora hälsoproblem som går under psykisk ohälsa har kostat enorma summor pengar. En del forskning visar allvarliga hjärnskador vid svår stress och och påtalar risken med bristande återhämtning. Ändå envisas politiker och nationalekonomer med att prioritera enbart den fysiska människan i sjukförsäkringen.

Detta är en hjärtefråga. Många lider och det måste göra extra ont när så mycket pengar försvinner ur socialförsäkringen på grund av bedrägerier och till välfärdsvinster.

Som ekonom är jag för vinster i företag men att vinstutsätta infrastrukturen med skattepengarna kan bara ha skapat ännu större hål och dessvärre gjort ett fåtal rikare. Det blev inte bättre, tvärtom.

Innan mer pengar försvinner ur stadskassan till enstaka aktörer borde det vara en självklarhet att utreda konsekvenserna av välfärdsvinster. För många människor som behöver hjälp har det blivit tuffare medans bedrägerierna tycks  öka lavinartat.

Även om valet är över för den här gången borde detta vara en angelägenhet för politiker som menar allvar!

ikon-hangmatta-vaga-valj-vila-copyright-praktisk-stresshantering

Våga Välj Vila 

”Själv trodde jag inledningsvis i mitt arbete att rehabiliteringskedja handlande om rehabilitering, för att hjälpa individen tillbaka till hälsa. Analysen ger att i vissa fall kan den bortre gränsen i sjukförsäkringen vara en risk för den sjukfrånvarande som äventyrar både arbete och tillräckligt med återhämtning”.

Ingrid Lindh, 
Ur Är högkänslighet en kameleont i sjukfrånvaron?

Ikon-lankar-akut-stresshanteringsovningar-copyright-praktisk-stresshantering

Sjukförsäkringens akilleshäl

Med ett synsätt som avhumaniserar människan och tolkar individen som en nationalekonomisk teori (suboptimeraren) behövs inga känslor eller definition av livsprocessen”.


Ingrid Lindh,
Ur Är högkänsligheten en kameleont i sjukfrånvaron?

ikon-trollslanda-symboliserar-styrka-sjuk-behover-copyright-praktisk-stresshantering

Frisk för att vara sjuk

”Trollsländan är inte bara vacker att titta på när den flyger likt en helikopter om sommaren, den har genom tider och i olika kulturer fått representera olika egenskaper. Här får den symbolisera den styrka som kan krävas för att vara sjuk i dag”.

Ingrid Lindh,
Ur Är högkänslighet en kameleont i sjukrfrånvaron?

Varumärkesskydd & Upphovsrätt

Detta är en djungel och inte helt lätt. Loggan är varumärkesskyddad.

Upphovsrättsliga frågor hänvisas till ALIS (Administration av litterära rättigheter i Sverige) som är en upphovsträttsorganisation för textskapare.

Har du frågor mejla info@praktiskstresshantering.se