Föreläsning

Inre stabilitet

En praktisk stresshanterare har en hel del gemensamt med surfaren:

  • närvaro i stunden
  • tillit till sig själv
  • kontrollerar vad som går att kontrollera.

Resultatet? En inre stabilitet att möta vågen och livet med.

ett-tecknad-ansikte-som-beskriver-det-langa-djupa-andetaget

Hur andas du människa?

Om du går igenom tuffa tider ökar du dina chanser till kloka och bra beslut om du tar hand om dig på alla plan.

Varför inte börja med den konstadsfria föreläsningen om konsten att andas. Andningen är det absolut viktigaste stresshanterings–verktyget att ta till i stunden. Och det är många av oss som omedvetet lider av återhållsam andning som en följd av stress.

Så sätt dig bekvämt till rätta, lyssna och upplev övningarna, kursmaterial ingår.

 

SVBK och HSP

Forelasningar om praktisk stresshantering, intuition, ekonomi, peptalk

Sveda–värk och brännkärring

Fram till mitten av 1990-talet stod det SVBK i kvinnors patientjournaler. Den här föreläsningen handlar om kvinnors hälsa då och nu. Den bygger på min forskning ”Är högkänslighet en kameleont i sjukfrånvaron vid svår stress?”, en forskning som tog mig från industriella revolutionen till våra dagar. Nationalekononi, NPM och rehabilitering. Inte minst synen på kvinnors sjuklighet.

Högkänslig och hälsa

En högkänslig sa lite roligt till mig; ”jag vill så gärna åka på semester, det är bara synd att jag behöver släpa på mig själv”. Och här håller jag med. Alltid en aningen spänd och slut redan innan semestern. Här delar jag min erfarenhet som högkänslig innan jag visste  och hur jag sedan använt kunskapen om högkänslighet i mitt liv till det bättre.

Hur andas du människa?

Vi föds med ett andetag in och dör med ett andetag ut, alla andra andetag handlar om livet. Föreläsningen är konkret, praktisk, vetenskaplig och förhoppningsvis upplever du en fin avslappning i kropp och själ när föreläsningen är över. Att anamma övningarna, det är praktisk stresshantering. Bemästra stressvågen och uppnå inre stabilitet. Redo?

Folkhälsa

På Wikipedia står att läsa att en definition av folkhälsa. Det handlar om människors psykiska, sociala och fysiska hälsa. Ett mått är bland annat vad vi själva upplever av livskvalité.

Med föreläsningarna, praktisk stresshantering och vägledande samtal vill jag bidra till att förbättra folkhälsan på enkelt vis. Att börja med det lilla och kanske en sak i taget.

Mina expert områden är  främst den sociala och fysiska hälsan. Livssituationer, konflikter, relationer, arbete och den fysiska kroppen som kopplas till stress och arbete.

Här har jag lång erfarenhet, kunskaper och många möten med kunder under de tio år jag arbetat som friskvårdare. Det har lärt mig att bli bättre på att lyssna på min klients behov, ställa framåtskridande frågor och när så behövs dela mina egna erfarenheter.

Allt för att du som kund ska komma vidare och finna möjligheter, inte minst se dig själv och dina kompetenser. Ibland behöver vi erkänna våra skuggsidor för oss själva för att komma vidare. Det är en befrielse och öppnar upp för ett rikare och tryggare liv. Tryggare för du vet att du leder dig själv, är din egen auktoritet.

Med egen auktoritet avser jag inte ett själviskt beteende, nej jag avser din förmåga att prioritera dina behov och gränser för att vara en hållbar människa. Det är viktigt. Var börjar och slutar dina gränser?